Naturalna Witamina C w Proszku z Bioflawonoidami EkaMedica

EkaMedica Naturalna Witamina C proszek z sokiem pomarańczowym i kompleksem bioflawonoidów CBC zwiększającym przyswajalność

Dzienna porcja zawiera 1000 mg naturalnej witaminy C otrzymywanej z owoców dzikiej róży, amla, aceroli i camu camu.
Dodatek bioflawonoidów z pomarańczy zwiększa przyswajalność witaminy C.
Proszek ma przyjemny owocowy smak.

Opakowanie: Słoik 250 g z miarką dozującą dawki

EkaMedica,

marka:

Cena: 33,99 zł

Działanie:

Sproszkowana witamina C pozyskana z soków owoców takich jak acerola, dzika róża, amla, camu camu, wzbogacony o sok z pomarańczy.

Dodatek specjalnego, opatentowanego kompleksu CBC zwiększa przyswajanie witaminy C oraz wzmacnia naczynia krwionośne.

Kompleks CBC złożony jest z 10 unikalnych bioflawonoidów (naringina, neohesperydyna, naringenina, hesperetyna, neodiosmina, poncyryna, rhoifolina, neoeriocytryna, isonarinagina, hesperydyna) o działaniu antyoksydacyjnym. Pozyskiwane są one z gorzkich pomarańczy rosnących tylko w Hiszpańskim regionie Murcia, zwanym Sadami Europy.

Dawkowanie:

Zalecana dzienna porcja do spożycia to 5 g (1 miarka) proszku.

W opakowaniu znajduje się miarka dozująca.

Skład:

Zalecana porcja dzienna 5 g produktu (1 miarka) zawiera:
naturalną witaminę C 1000 mg (1250% Referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej - 8400 kJ/2000 kcal)
ekstrakt z gorzkiej pomarańczy 50 mg,
w tym:
naturalne bioflawonoidy (naringina, neohesperydyna, poncyryna, rhoifolina, neoeriocytryna, isonarinagina, hesperydyna, naringenina, hesperetyna, neodiosmina) 22,5 mg

Składniki: Sproszkowany sok z pomarańczy (60%), ekstrakty z owoców: dzikiej róży (Rosa canina) (20%), amli (Emblica officinalis L.) (5,7%), camu camu (Myrciaria dubia) (5%) standaryzowane na naturalną witaminę C, aromat naturalny, ekstrakt z owoców aceroli (Malpighia glabra) (2%) standaryzowany na naturalną witaminę C, ekstrakt z owoców rokitnika (Hippophae rhamnoides) (2%) standaryzowany na zawartość beta-karotenu, ekstrakt z owoców gorzkiej pomarańczy standaryzowany na naturalne bioflawonoidy (1%), substancja słodząca: glikozydy stewiolowe.

Standaryzacja na zawartość witaminy C:
Ekstrakt z owoców dzikiej róży: 70%,
ekstrakt z owoców amli: 70%,
ekstrakt z owoców camu camu: 20%,
ekstrakt z owoców aceroli: 50%.
Zawiera naturalny kompleks CBC z owoców gorzkiej pomarańczy standaryzowany na 45% bioflawonoidów.