Witamina K2 + D3 w kapsułkach Natural Factors

Witamina K2 + D3 to wysokiej jakości preparat zawierający witaminy pochodzące z naturalnych źródeł, wyprodukowany przez renomowaną firmę Natural Factors z Kanady.

Połączenie wysokiej zawartości witamin K i D w jednej kapsułce zapewnia synergię działania oraz ułatwia suplementację.

Witamina K zawarta w produkcie to menachinon 7 (MK 7), naturalna postać witaminy K pochodząca ze sfermentowanych nasion soi zwanych natto beans.
Natto beans posiadają najwyższą zawartość witaminy K spośród produktów roślinnych.
Do produkcji użyto soi niemodyfikowanej genetycznie.

Opakowanie: 60 kapsułek.

Natural Factors

Cena: 49,97 zł

Chwilowo niedostępny

Produkt chwilowo niedostępny

Powiadom o dostępności

Działanie:

Witamina K i D to witaminy rozpuszczalne w tłuszczach.
Wykazują synergistyczne działanie w budowie i mineralizacji kości i zębów.

Witamina K przyczynia się do prawidłowego krzepnięcia krwi.
Pomaga w utrzymaniu zdrowych kości.
Odgrywa pozytywną rolę  w gospodarce wapniowej.

Witamina D posiada korzystny wpływ na mineralizację kości i zębów.
Pomaga zapobiegać powstawaniu krzywicy.
Reguluje przyswajanie i wchłanianie fosforu i wapnia we krwi.
Zwiększa odporność organizmu.
Pomaga w prawidłowym działaniu układu mięśniowego i nerwowego.
Pomaga w zmniejszeniu stanów zapalnych skóry
Zmniejsza ryzyko upadku związane z niestabilnością postawy i osłabieniem mięśni.
Upadki stanowią czynnik ryzyka w odniesieniu do złamań kości u osób obojga płci w wieku 60 lat i starszych.
Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania dziennie 20 ug witaminy D ze wszystkich źródeł.
Witamina D jest potrzebna dla prawidłowego wzrostu i rozwoju kości u dzieci.

Wskazania:

Stosować w celu uzupełnienia diety w witaminę K2 i D3.

Dawkowanie:

1 kapsułka dziennie, w trakcie lub między posiłkami.

1 kapsułka zawiera:

Witamina K2 (menachinon-7) 120 mcg (160% RDA*)
Witamina D3 (cholekalcyferol) 25 mcg/1000 IU (500% RDA*)

*% zalecanego dziennego spożycia.

Składniki: MCT (trójglicerydy o średniej długości łańcucha), żelatyna, sfermentowane ziarna soi (natto bean), substancja utrzymująca wilgoć glicerol, żółty wosk pszczeli, woda, emulgator lecytyny, cholekalcyferol, barwnik karmel, barwnik dwutlenek tytanu.