Colon C zdrowe jelita 200 g

Colon C błonnik z babki płesznik Psyllium seed husk (Plantago ovata), fruktooligosacharydy i bakterie z rodzaju Lactobacillus i Bifidobacterium.

Opakowanie: 200 g

Cena: 33,88 zł

Działanie:

Błonnik ułatwia perystaltykę jelit dzięki wyjątkowej kompozycji opartej na naturalnych składnikach.
Usprawnia ich pracę bez żadnych skutków ubocznych.

Łupiny nasion babki płesznik są bogate w błonnik, nierozpuszczalne włókna roślinne pęczniejące w przewodzie pokarmowym.
Zwiększając swoją objętość, pobudzają motorykę jelit, przyspieszają przesuwanie wypełniającej je masy.
Błonnik w jelitach sprzyja także rozwojowi przyjaznych bakterii, które wpływają na prawidłowe funkcjonowanie całego organizmu.
Fruktooligosacharydy (prebiotyki) zawarte w Colon C są wyłącznie pochodzenia roślinnego.
Badania naukowe prowadzone m.in. w USA i Japonii dowodzą, iż fruktooligosacharydy modyfikują florę jelitową i zwiększają populację pożytecznych bakterii. Bakterie z rodzaju Lactobacillus (probiotyki) odgrywają ważną rolę w przewodzie pokarmowym, gdyż pomagają w zachowaniu równowagi mikroflory jelitowej, ograniczając rozwój chorobotwórczych bakterii.

Dawkowanie:

Dorośli i dzieci powyżej 12 r.ż. 2 razy dziennie po 1 czubatej łyżeczce (5 g) jedną przed śniadaniem, druga przed kolacją.

Dzieci powyżej 6 r.ż. 2,5 g 2 razy dziennie.
Zmieszać z wodą, jogurtem lub sokiem owocowym i natychmiast wypić.

Aby uzyskać najlepszy efekt należy wypić dziennie dodatkowo co najmniej 250 ml wody lub soku owocowego na każde 5 g ( czubatą łyżeczkę) Colon C.

Po dwóch tygodniach należy zmniejszyć ilość preparatu o połowę.
Nie należy przekraczać zalecanej dawki.

Skład:

Dawka dzienna 10 g zawiera:
Łupina nasienna babki jajowatej (Plantago ovata Forssk.) 6,5g
Inulina z korzenia cykorii (Cichorium intybus L.) 3,5g
Bakterie kwasu mlekowego (Bifidobacterium lactis BL3 i Lactobacillus acidophilus LA1) 1×108 jtk*
Błonnik 8,6g

*jtk - jednostka tworząca kalorię

Składniki: sproszkowana łupina nasienna babki jajowatej (Plantago ovata Forssk.), inulina z korzenia cykorii (Cichorium intybus L.), szczepy bakterii kwasu mlekowego (Bifidobacterium lactis BL3 i Lactobacillus acidophilus LA1). Może zawierać nasiona sezamu i gorczycę.