W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Prywatności".
Zamówienia telefoniczne i konsultacje online: (32) 328 85 14
Solgar Super Acai standaryzowany ekstrakt ze świeżych owoców Acai.
Opakowanie: 50 kapsułek
Chwilowo niedostępny
Jagody Acai (Euterpe oleracea) ze względu na zawartość polifenoli mają najsilniejszą moc przeciwutleniającą ze wszystkich preparatów roślinnych zawierających antyoksydanty.
Potencjał antyoksydacyjny w skali ORAC jagody Acai to 18400 jednostek (zalecane minimum przeciwutleniaczy dostarczanych do organizmu to 5000 jednostek dziennie).
Owoc Acai jest bogaty w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, sterole roślinne, błonnik i białko, przy małej zawartości tłuszczu.
Obecne są witaminy: A, E, B oraz składniki mineralne: magnez, miedź, cynk, mangan, selen, krzem, molibden.
Zastosowanie związane jest głównie ze zdolnością zwalczania wolnych rodników w profilaktyce: chorób układu krążenia, nowotworów, artretyzmu, miażdżycy.
Suplementacja Acai wskazana jest w chorobach wzroku oraz we wspomaganiu funkcjonowania układu nerwowego, zapobieganiu uszkodzeniom tkanek mózgu, oraz wspomagająco w chorobach neurologicznych, Parkinsonizmie czy chorobie Alzheimera.
Obserwowano także działanie przeciwzapalne Acai związane z hamowaniem enzymów COX-1 oraz COX-2.
Ze względu na dużą wartość odżywczą przy niskiej zawartości cukrów Acai jest chętnie stosowane przy odchudzaniu (szczególnie stosując dietę eliminacyjną).
Dawka dzienna 2 kapsułki zawierają:
Ekstrat z owoców Acai (Euterpe oleracea) (ekstrakt 20:1, równowartość 3000 mg sproszkowanych nieprzetworzonych jagód) 150 mg