W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Prywatności".
Zamówienia telefoniczne i konsultacje online: (32) 328 85 14
Now Foods Ultra Omega-3 500 EPA i 250 DHA w kapsułce z rybiej żelatyny z naturalnym aromatem cytrynowym
Bez GMO.
Nie zawiera drożdży, pszenicy, glutenu, soi, kukurydzy, mleka, jaj, skorupiaków ani sezamu.
Wyprodukowano w zakładzie przestrzegającym norm GMP, który przetwarza inne składniki zawierające te alergeny.
Opakowanie: 180 kapsułek z żelatyny rybiej
dostępny
Ultra Omega-3 Wsparcie dla zdrowia mózgu.
Ten koncentrat oleju rybnego jest poddawany destylacji molekularnej i produkowany zgodnie z rygorystycznymi standardami kontroli jakości.
Został przebadany pod kątem obecności potencjalnie szkodliwych zanieczyszczeń, takich jak PCB, dioksyny, rtęć oraz inne metale ciężkie, i uznany za wolny od niebezpiecznych poziomów tych substancji.
Produkt zawiera kapsułkę z żelatyny rybnej, stanowiącą alternatywę dla kapsułek wykonanych z żelatyny wołowej i wieprzowej.
Zgodnie z informacją FDA: "Badania sugerują, choć nie są jednoznaczne, że spożywanie kwasów tłuszczowych omega-3 EPA i DHA może zmniejszać ryzyko choroby wieńcowej serca."
Na etykietach omega-3 z oleju rybnego znajduje się informacja: ?Wolne od potencjalnie szkodliwych poziomów PCB, rtęci i innych metali ciężkich, dioksyn oraz innych potencjalnie szkodliwych zanieczyszczeń? ponieważ ryby żyjące na wolności są naturalnie narażone na kontakt z wieloma zanieczyszczeniami, zarówno pochodzenia naturalnego, jak i przemysłowego. Dlatego, zgodnie z najwyższymi standardami jakości, oleje rybne omega-3 Now Foods są dokładnie badane pod kątem czystości i bezpieczeństwa.
Do wykrywania metali ciężkich, w tym rtęci, wykorzystywane jest zaawansowane urządzenie ? spektrometr masowy z plazmą sprzężoną indukcyjnie (ICP-MS). Firma posiada własny sprzęt i regularnie przeprowadza analizy, stosując standardy Amerykańskiego Stowarzyszenia Produktów Ziołowych (AHPA), które są bardziej rygorystyczne niż większość norm naukowych.
Oleje rybne Now Foods są również testowane na obecność PCB i dioksyn. Firma stosuje się do standardów Komisji Europejskiej, które zostały przyjęte także przez Amerykańską Farmakopeę (USP). Ten standard bierze pod uwagę toksyczność różnych typów PCB i dioksyn, co gwarantuje ich maksymalne ograniczenie w naszych produktach.
Dodatkowo przeprowadzane są testy pod kątem bakterii i patogenów.
Oleje rybne Now Foods są bezpieczniejsze niż spożywanie ryb w diecie, ponieważ poddawane są dodatkowym procesom oczyszczania, takim jak technologie absorpcyjne oraz destylacja molekularna, w zależności od rodzaju oleju.
Olej omega-3 stosowany w produktach Now Foods pochodzi z ryb poławianych w Norwegii lub Peru. Przetwarzany jest przy użyciu technologii destylacji molekularnej w warunkach wysokiej próżni. Proces ten pozwala uzyskać wysoką czystość oleju bogatego w EPA i DHA oraz eliminuje ewentualne zanieczyszczenia.
Do produkcji oleju omega-3 wykorzystuje się głównie sardynki, sardele i makrele, które są znane z wysokiej zawartości kwasów tłuszczowych EPA i DHA.
Olej rybny pochodzi także z Peru, Maroka, Mauretanii i Republiki Południowej Afryki.
Pakowano i testowano pod kątem jakości w USA.
Przyjmować 1 - 2 kapsułek dziennie, najlepiej podczas posiłku.
Kapsułki mogą być przegryzane; mają naturalny cytrynowy smak co ułatwia przyjmowanie osobom mającym trudności z przełykaniem kapsułek.
Po otwarciu przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
1 kapsułka zawiera:
Koncentrat oleju rybnego 1000 mg
w tym:
EPA kwas eikozapentaenowy 500 mg
DHA kwas dokozaheksaenowy 250 mg
Inne składniki: Kapsułka żelowa (żelatyna rybna, gliceryna, woda), olej cytrynowy oraz d-alfa tokoferol (z słonecznika).
Zawiera olej rybny (sardele, sardynki) oraz żelatynę rybną (tilapia, basa).