W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Prywatności".
Zamówienia telefoniczne i konsultacje online: (32) 328 85 14
VitaDiet HelicoFood+ żurawina - suplement diety może być stosowany jako wsparcie w antybiotykoterapii w chorobie wrzodowej żołądka oraz zakażeniu bakterią Helicobacter pylori.
Nowa odsłona znanego produktu HelicoFood - wzbogacony o podwójną ilość opatentowanej mieszanki HelicoDiet® i dodatek ekstraktu z żurawiny amerykańskiej.
Opakowanie: 7 saszetek
dostępny
HelicoFood+ żurawina to mieszanka ekstraktów roślinnych, witamin, minerałów i probiotyków, zawierająca opatentowaną mieszankę ziołową HelicoDiet(R) o zwiększonej aktywności przeciwko pałeczce Helicobacter pylori.
Działanie poszczególnych składników zostało potwierdzone przez EFSA:
Zalecana dzienna porcja to 1 saszetka dziennie.
Rozpuść zawartość 1 saszetki w 200 ml przegotowanej wody o temperaturze nie przekraczającej 60°C.
Wymieszaj i pozostaw na 3-5 minut, aby zgęstniało.
Proszek zawarty w saszetce tworzy żel o owocowym smaku po rozpuszczeniu, który wspomaga m.in. trawienie, zdrowie jelit, odporność i stan krwi.
Składniki: skrobia kukurydziana modyfikowana, dekstroza, fruktoza, łupiny nasienne babki jajowatej (Plantago ovata), inulina z cykorii, mieszanka ziołowa HelicoDiet(R)*** [(ekstrakt z ziela tymianku (Thymus vulgaris), ekstrakt z kwiatów rumianku (Matricaria recutita), ekstrakt z ziela oregano (Origanum vulgare)], ekstrakt z owoców żurawiny amerykańskiej (Vaccinium macrocarpon), regulator kwasowości - kwas cytrynowy, odwodniony koncentrat soku buraka czerwonego (Beta vulgaris), aromat wieloowocowy, śliwka suszona w proszku (Prunus domestica), aromat porzeczkowy, drożdże Saccharomyces boulardii CNCM I-3799, kwas L-askorbinowy (witamina C), fumaran żelaza (II) (żelazo), substancja słodząca - sukraloza, cyjanokobalamina (witamina B12).