Olimp SOJAVIT izolat białek sojowych

OLIMP SOJAVIT 85 to dietetyczny środek spożywczy zawierający najwyższej jakości izolaty białek sojowych, które obfitują w izoflawony, bardzo aktywne substancje o korzystnym wpływie na organizm człowieka.



Białko sojowe nie tylko pełni określone funkcje ochronne. Zawiera także pełen zestaw aminokwasów - specjalnych cegiełek budujących tkankę mięśniową.

Sprawdza się więc doskonale w diecie osób aktywnych fizycznie oraz sportowców, którym zależy na utrzymaniu odpowiedniego poziomu masy mięśniowej.

Białko sojowe także skutecznie zabezpiecza ciało przed utratą jędrności w okresie stosowania kuracji odchudzających.

Opakowanie: Proszek 700 g

Opakowanie: Proszek 700 g

Olimp Labs,

marka:

Cena: 29,91 zł

Działanie

Izoflawony posiadają zdolność zakotwiczania się w miejscach, z którymi wiążą się żeńskie hormony - estrogeny.
W ten sposób substancje te ograniczają nadmierne oddziaływanie estrogenów na tkanki, których wysoka aktywność koreluje z powstawaniem niekorzystnych zmian.

Izoflawony sojowe hamują jednocześnie powstawanie wolnych rodników uszkadzających komórki.
Izoflawony sojowe oddziałują na organizm podobnie jak żeńskie hormony - estrogeny, stąd często określa się je mianem fitoestrogenów.
Kiedy w okresie klimakterium spada poziom żeńskich hormonów w organizmie, fitosterogeny po części zastępują ich działanie zapobiegając uderzeniom gorąca, poceniu się, bezsenności, nadmiernej pobudliwości nerwowej.

Zawarte w białku sojowym fitoestrogeny hamują rozkład kości, a także pobudzają aktywność osteoblastów - komórek kościotwórczych.
Zwiększone spożycie białka sojowego może więc w istotny sposób hamować proces utraty masy kostnej.

Białko sojowe wywiera wielokierunkowy wpływ na układ sercowo-naczyniowy. Zawarte w nim aktywne składniki hamują utlenianie tłuszczów w krwiobiegu oraz wpływają na obniżenie poziomu cholesterolu i zmniejszenie jego produkcji przez organizm.

Dawkowanie

Spożywać 1-3 porcji dziennie jako napój regenerujący i odżywczy o dowolnej porze, szczególnie przed i po wysiłku.
1 porcję preparatu (35 g ? 115 jednostek miarki Olimp lub 6 płaskich łyżek stołowych) rozpuścić w 200ml wody.

99,2% izolat białka sojowego

100 g preparatu zawiera:
Białko 85 g
Aminokwasy łącznie 85000 mg
Węglowodany 0,98 g
w tym cukry 0,1 g
Tłuszcz 3 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,3 g
Błonnik pokarmowy 0 g
Sód 1,4 g
Lecytyna 500 mg
Cholina 115 mg
Inozytol 70 mg
L-karnityna 20 mg