NatuBay Esencja Probiotyczna Wsparcie Jelit

NatuBay Esencja Probiotyczna zawierająca 11 żywych i aktywnych szczepów bakterii probiotycznych

Wspomaga utrzymanie równowagi mikroflory układu pokarmowego.

Opakowanie: Butelka 165 ml

Natubay,

marka:

Cena: 34,99 zł

Działanie:

Esencja probiotyczna 165ml jest suplementem diety, polecanym jako preparat utrzymujący prawidłową florę bakteryjną układu pokarmowego.
Kompozycja właściwych szczepów zapewnia odbudowę i zachowanie równowagi mikroflory jelitowej, stymulując przy tym układ immunologiczny.
Esencja składa się z 11 żywych i aktywnych szczepów pożytecznych mikroorganizmów, powszechnie występujących w naturze i niemodyfikowanych genetycznie.

  • Lactobacillus acidophilus SCD208
  • Lactobacillus plantarum SCD014
  • Lactobacillus casei SCD469
  • Bifidobacterium bifidum SCD521
  • Bifidobacterium longum SCD697
  • Streptococcus thermophilus SCD258
  • Lactobacillus bulgaricus SCD210
  • Lactobacillus fermentum SCDPPW
  • Saccharomyces cerevisiae SCD058
  • Bifidobacterium animalis SCD918
  • Lactococcus lactis subsp. lactis biovar diacetylactis SCD919

Produkt posiada Europejski Certyfikat Ekologiczny.

Dawkowanie:

Zalecana dzienna porcja do spożycia:

  • dorośli 15 ml (1 łyżka) przed lub po posiłku
  • dzieci powyżej 3 r.ż.: 5 ml (1łyżeczka) przed lub po posiłku.

Wskazania:

  • element codziennej diety
  • dolegliwości układu pokarmowego
  • w trakcie trwania biegunki
  • w trakcie i po antybiotykoterapii
  • profilaktycznie w celu poprawy mikroflory jelitowej

Przechowywanie: w zaciemnionym miejscu, w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla dzieci. Po otwarciu przechowywać: w lodówce w temp. powyżej 2C, spożyć w ciągu 4 tygodni.

Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji.

Składniki:

Rewitalizowana woda, ekologiczna melasa z trzciny cukrowej, kultury probiotyczne SCD, koncentrat soku z jagód, wiśni i granatów. Gatunki kultur pożytecznych mikroorganizmów wykorzystane w technologii SCD: Lactobacillus acidophilus SCD208, Lactobacillus plantarum SCD014, Lactobacillus casei SCD469, Bifidobacterium bifidum SCD521, Bifidobacterium longum SCD697, Streptococcus thermophilus SCD258, Lactobacillus bulgaricus SCD210, Lactobacillus fermentum SCDPPW, Saccharomyces cerevisiae SCD058, Bifidobacterium animalis SCD918, Lactococcus lactis subsp. lactis biovar diacetylactis SCD919. Bakterie kwasu mlekowego > 3,0 x 105 jtk/ml (max. 1 x 108 podczas wytwarzania) Drożdże < 1,0 x 106 jtk/ml.