Terranova Witaminy Dla Kobiet w Ciąży Prenatal Multivitamin

Terranova Prenatal Multivitamin Kompleksowa Multiwitamina Dla Kobiet w Ciąży i karmiących

Suplementowanie diety podczas ciąży kwasem foliowym, jodem i witaminą D3 jest bardzo istotne. Warto także pamiętać między innymi o wielonienasyconych kwasach tłuszczowych, w szczególności kwasie DHA i żelazie.

Opakowanie: 50 kapsułek roślinnych

Cena: 69,00 zł

Działanie:

Prenatal Multivitamin Kompleks zawiera aż 30 różnych składników

Niezwykle istotne są foliany, które przyczyniają się do wzrostu tkanek matczynych w czasie ciąży. Uzupełniające spożycie kwasu foliowego zwiększa poziom folianów u matki. Niski poziom tego składnika u matki jest czynnikiem ryzyka rozwoju wad cewy nerwowej u rozwijającego się płodu [2]. Należy o nim pamiętać także planując zajście w ciąże.

Warto także wiedzieć, że witamina D, B12, żelazo, cynk, foliany biorą udział w procesie podziału komórek, a cynk pomaga w prawidłowej syntezie DNA. Dbałość o skład suplementu diety dla kobiet w ciąży i matek karmiących nie kończy się jednak na witaminach i minerałach. Dlatego starannie wybraliśmy liście jarmużu, owoce jeżyny, czarnej borówki, sok z zielonych części buraka, liście szpinaku i pestki dyni.

1. Ginekol. Pol. 2014; 85(5):395-399.
2. Korzystny efekt występuje w przypadku codziennego uzupełniającego spożycia dawki wynoszącej 400 g kwasu foliowego przez co najmniej jeden miesiąc przed poczęciem i maksymalnie trzy miesiące po poczęciu.

Wskazania:

Dla kobiet planujących ciąże.
Dla kobiet w ciąży i podczas laktacji.
Dla kobiet ceniących sobie naturalna i wegańska suplementacje oparta na wzorcach natury.

Dawkowanie:

Osoby dorosłe 2 kapsułki dziennie.

Składniki:

Zawartość zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia (2 kapsułki):

KOMPLEKS MAGNIFOOD - 350 mg
w tym:

Liść jarmużu*** (liofilizowany świeży) - 100 mg
Owoc jeżyny*** (liofilizowany świeży) - 50 mg
Owoc borówki czarnej (liofilizowany świeży) - 50 mg
Pestki dyni - 50 mg
Prenatal Multivitamin Kompleks - 50 mg
Sok z zielonych części buraka**** (liofilizowany świeży) - 25 mg
Liść szpinaku*** (liofilizowany świeży) - 25 mg
Wapń (węglan, cytrynian, L-askorbinian wapnia)** - 100 mg / 13*
Witamina C (L-askorbinian wapnia, magnezu, cynku) - 60 mg / 75*
Magnez (tlenek, cytrynian, L-askorbinian magnezu)** - 50 mg / 13*
Witamina E (bursztynian D-alfa-tokoferylu) 30 IU - 20 mg / 167*
Bioflawonoidy cytrusowe - 20 mg
Żelazo (diglicynian żelaza) - 15 mg / 107*
Niacyna (witamina B3, amid kwasu nikotynowego) - 15 mg / 94*
DHA (kwas dokozaheksaenowy [z oleju z alg]) - 15 mg
Cynk (L-askorbinian cynku) - 10 mg / 100*
Cholina (dwuwinian choliny) - 5 mg
Inozytol - 5 mg
Kwas pantotenowy (D-pantotenian wapnia) - 5 mg / 83*
Witamina B6 (chlorowodorek pirydoksyny) - 5 mg / 357*
Tiamina (witamina B1, monoazotan tiaminy) - 3 mg / 273*
Ryboflawina (witamina B2) - 3 mg / 214*
Naturalny beta-karoten/mieszanina karotenoidów - 2 mg
Miedź (glukonian miedzi) - 1 mg / 100*
Mangan (diglicynian manganu) - 0,5 mg / 25*
Kwas foliowy (L-metylofolian wapnia) - 400 ug / 200*
Biotyna (D-biotyna) - 150 ug / 300*
Jod (jodek potasu) - 100 ug / 67*
Selen (L-selenometionina) - 25 ug / 45*
Chrom (pikolinian chromu) - 20 ug / 50*
Witamina D (cholekalcyferol [z porostów]) 400 IU - 10 ug / 200*
Witamina B12 (metylokobalamina) - 5 ug / 200*
* % Referencyjnych Wartości Spożycia.
** Produkt nie jest istotnym źródłem wapnia i magnezu (poniżej 15% RWS).
*** W uprawie możliwe było użycie wyłącznie środków ochrony roślin i nawozów dopuszczonych przez USDA NOP.