Chlorella Yaeyama Japan 120 tabletek

Chlorella yaeyama jednokomórkowa alga Chlorella vulgaris występująca w słodkich wodach, zwana również często zieloną algą.

Japońska Yaeyama Chlorella jest w 100% naturalna, bez żadnych dodatków, posiada certyfikaty ISO9001-HACCP (odpowiada wysokim standardom bezpieczeństwa żywności), posiada głęboki zielony kolor oraz świeży aromat.

Opakowanie: 120 tabletek

Cena: 39,99 zł

Działanie

W Stanach Zjednoczonych nazwano Chlorellę "wielkim regulatorem", ponieważ równoważy wszelkie odchylenia organizmu od normy.
W dzisiejszych czasach główną przyczyną wielu przewlekłych chorób są toksyny, metale ciężkie pochodzące z zanieczyszczonego środowiska oraz konserwanty.
Chlorella poprzez swoją unikalną budowę komórkową nieodwracalnie wiąże je i usuwa z organizmu.
Ponadto uszczelniając ścianki jelit zapobiega wtórnym zatruciom czyli przenikaniu zawartości jelit do krwiobiegu.
Chlorella jest niezastąpiona w sytuacjach szczególnego nasilenia uwalniania się toksyn z tkanek organizmu takich jak: post, intensywne odchudzanie, głodówka czy wizyta w saunie.
Absorbując toksyczne związki zapobiega przeciążeniu nerek i wątroby.
Buduje odporność na stres, zanieczyszczenie środowiska oraz na antybiotyki, które powodują osłabienie naturalnych funkcji obronnych organizmu.
Chlorella w odróżnieniu od antybiotyków niszczy jedynie bakterie patogenne, wspomagając jednocześnie wzrost i rozprzestrzenianie się przyjaznej flory bakteryjnej.

Wpływ chlorelli na poprawę zdrowia:
- oczyszcza organizm z toksyn
- jest pomocna w obniżaniu poziomu cholesterolu we krwi
- poprawia i wspomaga pracę wątroby
- wspomaga wydalanie dioksyn
- wspomaga system odpornościowy

Szczególne działanie mają cztery składniki chlorelli: chlorofil, beta-karoten, czynnik wzrostu chlorelli CGF (chlorella growth factor) oraz sama ściana komórkowa. CGF pobudza produkcję makrofagów, które odpowiedzialne są za pochłanianie i niszczenie szkodliwych substancji, komórek nowotworowych, bakterii i wirusów. Dlatego Chlorella jest szczególnie cenna w okresie jesienno-zimowym jako środek uodparniający.
Chlorelli przypisuje się także właściwości odmładzające organizm.W Japonii będącej największym konsumentem Chlorelli średnia wieku jest najwyższa na świecie.

Nazwa pochodzi od greckich słów chloros (zielony), ella (mały) i vulgaris (zwyczajny), choć chlorella vulgaris jest tak naprawdę niezwykła.
Informacje na jej temat pojawiły się w 1985 r. Badania laboratoryjne z tamtego roku wykazały, że wpłynęła ona na zmniejszenie wielkości nowotworów u myszy.

Alga ta zawiera również luteinę będącą antyoksydantem, który chroni przed problemami oczu związanymi z wiekiem m.in. kataraktą.
Chlorella zawiera najwięcej chlorofilu spośród wszystkich jadalnych gatunków występujących na świecie.
Zawiera około 3 700 mg chlorofilu na 100 g co stanowi 6 razy więcej niż zawartość chlorofilu w szpinaku.
Chlorofil jest istotny dla przetrwania roślin, ponieważ umożliwia wchłanianie światła słonecznego, które jest z kolei przekształcane w energię.
Chlorofil jest również ważny dla ludzi, ponieważ pomaga usuwać toksyny z organizmu, wspomaga układ odpornościowy oraz dodaje energii.

Japonia jest sławna ze zdrowego stylu życia, a Japończycy cieszą się jedną z największych średnich życia na świecie. Chlorella to najbardziej popularna zdrowa żywność i jest ona zalecana, kiedy nie można jeść odpowiedniej ilości warzyw.
Chlorella zawiera tylko naturalne witaminy niezbędne dla organizmu tj. wit. A, C i E oraz minerały np. żelazo.
Jeśli chcesz zwiększyć masę mięśniową chlorella będzie mieć korzystny wpływ, gdyż zawiera aż 67,5 g białka na 100 g.
Zawiera również dużo błonnika przez co utrzymuje układ trawienny w dobrej formie.
Ze względu na swoje właściwości Chlorella przypomina szpinak i dynię, zawiera wiele składników odżywczych. Może być spożywana jako zamiennik zielono-żółtych warzyw oraz jako uzupełnienie diety osób, które jedzą mało warzyw. Ostatnio zyskała ona zainteresowanie dzięki zawartości wielu naturalnych pigmentów, tj. chlorofilu, karotenu oraz luteiny. Pigmenty te znane są ze swoich właściwości przeciwutleniających.

Chlorella yaeyama to w 100% chlorella vulgaris hodowana w słodkich wodach rafy koralowej wokół wyspy Ishigaki Japonii. Należy do tej samej rodziny co chlorella vulgaris i posiada te same właściwości tj. niezwykle dużą ilość chlorofilu, białka i innych naturalnych witamin. Podobnie jak chlorella vulgaris, yaeyama chlorella korzysta ze specjalnego procesu przenikania błon komórkowych przez co zachowane są wszystkie substancje odżywcze zawarte w tych algach.

Skład:

Dzienna dawka - 6 tabletek zawiera:
- Nienasycone kwasy tłuszczowe:
Kwas linolenowy 6,63 mg
kwas linolowy 17,3 mg
- Minerały:
Żelazo 2,9 mg
Wapń 22,1 mg
Magnez 8,7 mg
Potas 31,5 mg
- Witaminy
Witamina A 0,29 mcg
Tiamina (Wit. B1) 0,06 mg
Ryboflawina (Wit. B2) 0,17 mg
Witamina B6 0,07 mg
Witamina B12 0,81 mcg
Witamina C 3,24 mg
Witamina E (alfa-tokoferol) 0,74 mg
Witamina K 24,1 mcg
Niacyna (Wit. B3) 1,6 mg
- Karotenoidy
Luteina 13,5 mg
Zeaksantyna 0,9 mg
Beta-karoten 3,39 mg
Aminokwasy 1,78 mg
Kwas foliowy 8,0 mcg
Chlorofil 0,09 mg