Terranova Living Multinutrient Kompleks

Terranova Living Multinutrient Kompleks

Brak substancji pomocniczych, wiążących czy wypełniaczy.
Formuła oparta o opatentowany kompleks składników pochodzenia roślinnego oraz fitonutrientów - MagniFood.
Składniki roślinne zachowujące swój pełen potencjał przez proces liofilizacji (sublimacji wody w stanie zamrożenia).
Odpowiedni dla Wegan i Wegetarian.
Brak składników pochodzenia zwierzęcego, mlecznych, drożdży, żelatyny, cukru, barwników, substancji smakowych lub barwiących oraz konserwantów.

Opakowanie: 100 kapsułek

Cena: 163,00 zł

Chwilowo niedostępny

  • darmowa wysyłka

Produkt chwilowo niedostępny

Powiadom o dostępności

Magnifood Terranova

Składniki kompleksu Magnifood:

Jeżyny:

  • należą do grupy owoców o najwyższych wskaźnikach ORAC
  • są też bogatym źródłem flawonoidów, antocyjanidyn i karotenoidów (zwłaszcza zeaksantyny, luteiny, beta karotenu i kryptoksantyny).

Nasiona granatu:

  • Owoc granatu zawiera liczne związki antyoksydacyjne, takie jak antocyjanozydy, katechiny i karotenoidy przyczyniające się do jego wysokiego wskaźnika ORAC.

Jarmuż:

  • bogate źródło składników odżywczych wspierających oczy, takich jak karotenoidy antyoksydacyjne (luteina i zeaksantyna),
  • wzmacnia integralność tkanki łącznej,
  • wspiera detoksykację poprzez zawarty bogaty w siarkę sulforafan oraz 3-karbinol indolowy.

Liście zielonej herbaty:

  • zawierają duże ilości silnych polifenoli antyoksydacyjnych, a zwłaszcza galusanu epigallokatechiny (EGCG),
  • niezwykle bogate źródło manganu,
  • wykazuje hamujące działanie na oksydację lipidów,
  • wspiera funkcje wątroby,
  • wpływa na zdrowie układu sercowo-naczyniowego.

Sok z trawy pszenicznej:

  • bogate źródło chlorofilu, karotenoidów, witamin, minerałów i enzymów ochronnych takich jak dysmutaza ponadtlenkowa SOD.

Korzeń kurkumy:

  • naturalnie występujące w korzeniu kurkuminoidy są jednym z najsilniejszych znanych człowiekowi substancji o działaniu antyoksydacyjnym i przeciwzapalnym,
  • zmniejsza reakcję organizmu w wyniku zetknięcia z alergenami,
  • wykazuje działanie przeciwnowotworowe,
  • wspiera funkcje i zdrowie wątroby,
  • wspiera proces detoksykacji m.in. poprzez wzmacniać działanie dwóch enzymów, a mianowicie S-transferazy glutationowej i transferazy glukuronylowej UDP.

Liść pokrzywy:

  • Doskonałe źródło zarówno wapnia jak i magnezu. Ponadto, dostarcza kilku składników odżywczych znanych z tego, że wzmacniają działanie oraz biodostępność wapnia w organizmie (w szczególności w kościach), takich jak bor, witamina K, witamina D, krzem, cynk oraz witamina C,
  • bardzo dobre źródło minerałów wspierających równowagę glikemiczną ? chromu, cynku i magnezu,
  • minimalizuje stan zapalny w obrębie stawów i układu oddechowego,
  • wspomaga utrzymywanie właściwego poziomu (dobrego) cholesterolu HDL i trójglicerydów,
  • wspiera integralność tkanki łącznej w naczyniach krwionośnych,
  • badania naukowe wskazują, że mrożone na sucho liście pokrzywy mogą wspierać właściwą reakcję na alergeny środowiskowe, szczególnie ze strony tkanki układu oddechowego. Jest za to paradoksalnie odpowiedzialna zawarta w pokrzywie histamina,
  • jest bogatym źródłem żelaza i chlorofilu co korzystnie wpływa na profil krwi,
  • zawiera kilka składników odżywczych niezbędnych do utrzymania zdrowia stawów. Niektóre z nich (bor, krzem, wapń, witamina C i witamina K) bardziej przyczyniają się do integralności strukturalnej, zaś inne (jak np. selen i witamina C) zapewniają ochronę antyoksydacyjną przed wolnymi rodnikami, które w innej sytuacji mogłyby oddziaływać negatywnie na stan stawów.

Liść mniszka:

  • jedna z najbardziej odżywczych roślin w przyrodzie,
  • stanowi roślinne źródło witamin B i składników odżywczych wspierających witaminy B, takich jak potas, żelazo, wapń i magnez,
  • zawiera karotenoidy i inne prozdrowotne fitonutrienty,
  • znany jest ze swojej roli w detoksykacji i utrzymywaniu zdrowia wątroby.

Kwiaty oraz liście lucerny:

  • lucerna to jedna z najbardziej odżywczych roślin w przyrodzie,
  • jest źródłem witamin B (oraz magnezu, który poprawia ich wykorzystanie) oraz innych składników odżywczych, które mogą pomagać w utrzymaniu dobrego zdrowia nerwów,
  • dostarcza organizmowi pigmentów roślinnych, takich jak chlorofil i karotenoidy, witamin, minerałów, błonnika, białek, izoflawonów i steroli,
  • wpływa na zdrowie kości (jest bogatym źródłem witaminy K, wapnia, magnezu i boru)
  • to bogate źródło fitoestrogennych izoflawonów oraz magnezu, takie połączenie wspiera zdrowie kobiet cierpiących na objawy przedmiesiączkowe.

Jagoda Acai:

  • Acai to owoc o jednym z najwyższych wskaźników ORAC (określającego możliwości antyoksydacyjne),
  • zawiera znaczące ilości witaminy C, witaminy E (tokoferoli i tokotrienoli), koenzymu Q10, a także antocyjanidyn,
  • działa wspierająco na układ sercowo-naczyniowy,
  • 40% suchej masy jagód Acai to niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe,
  • które ułatwiają wchłanianie koenzymu Q10,
  • dostarczają w odpowiednich proporcjach cynk oraz miedź,
  • są źródłem błonnika pokarmowego.

Owoce rokitnika:

  • stanowią jedno z najbogatszych naturalnych źródeł antyoksydacyjnych składników odżywczych, takich jak koenzym Q10, witaminy C i E, a także flawonoidów, karotenoidów (w tym likopenu, zeaksantyny i beta karotenu) oraz koenzymu Q10,
  • Rokitnik jest również znany z wysokiej zawartości kwasów tłuszczowych z rodziny Omega-7, które są bardzo cenione ze względu na ich możliwe zastosowania dla poprawy zdrowia i urody,
  • Zarówno owoce jak i liście rokitnika są przedmiotem zachęcających badań wskazujących na ich potencjalne właściwości wspierające wątrobę.

Stabilizowane otręby ryżowe:

  • zawierają ponad 100 znanych antyoksydantów, w tym tokotrienole, tokoferole, kwas alfa liponowy (który również regeneruje antyoksydanty, takie jak witaminy C i E), koenzym Q10 oraz liczne karotenoidy,
  • stężenie tokotrienoli, znanych m.in. z właściwości przeciwnowotworowych w stabilizowanych otrębach ryżowych stosowanych przez Terranova przewyższa stężenie tokoferoli,
  • posiadają właściwości enzymów antyoksydacyjnych ? dysmutazy ponadtlenkowej (SOD), peroksydazy i katalazy,
  • są źródłem koenzymu Q10 oraz niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych, które zwiększają wchłanialność CoQ10,
  • są źródłem witamin z grupy B, jak również ich czynnych metabolitów i innych składników odżywczych poprawiających działanie i biodostępność witamin z grupy B (w tym magnezu i cynku),
  • są źródłem składników mineralnych, które organizm często traci w warunkach stresu (takich, jak magnez, potas, cynk i żelazo),
  • zawierają zarówno rozpuszczalny jak i nierozpuszczalny błonnik, który poprawia ogólne działanie probiotycznych bakterii w utrzymaniu dobrego zdrowia przewodu pokarmowego. Szczególne znaczenie dla działania dobroczynnych bakterii ma zawartość fruktooligosacharydów (FOS) w stabilizowanych otrębach ryżowych. Fruktooligosacharydy są rodzajem niestrawnych węglowodanów, które działają jako prebiotyk (czyli substancja wzmacniająca siłę i działanie tych dobroczynnych bakterii)
  • zmniejszają wydalanie wapnia wraz z moczem.

Trawa zielonego jęczmienna:

  • źródło bardzo ważnego enzymu antyoksydacyjnego, dysmutazy ponadtlenkowej (SOD), jak również antyoksydacyjnych witamin, minerałów i karotenoidów,
  • bogate źródło chlorofilu, który jest szczególnie ważny dla zdrowia, ponieważ jest molekularnie identyczny z hemoglobiną; różnica polega na tym, że zamiast żelaza chlorofil zawiera magnez,
  • wpływa na zdrową równowagę flory bakteryjnej w jelitach,
  • źródło chromu i dodatkowo kilkunastu składników odżywczych wspomagających chrom w jego oddziaływaniu na równowagę glikemiczną, w tym magnezu, wanadu i cynku,
  • zawiera żelazo i kwas foliowy (niezbędnego do wytwarzania hemoglobiny),
  • źródło łatwostrawnego białka,
  • zawiera szereg silnych enzymów antyoksydacyjnych (m.in. dysmutazę nadtlenkową), które nie tylko hamują oksydację lipidów, ale również mogą wspierać prawidłową detoksykację wątroby i komórek.

Spirulina:

  • Plankton spirulina jest jednym z najbogatszych w przyrodzie źródłem pigmentów roślinnych (takich jak chlorofil, karotenoidy i fikocyjaniny) oraz łatwostrawnych białek (zwykle powyżej 55%), a także witamin i minerałów, kwasów tłuszczowych i innych związków ważnych dla życia,
  • ten gatunek mikroalg zawiera liczne składniki odżywcze o właściwościach, które zarówno uzupełniają jak i chronią witaminę E w organizmie. Najbardziej znanym nutrientem jest niebieski pigment spiruliny, fikocyjanina będąca silnym, rozpuszczalnym w wodzie, wymiataczem wolnych rodników peroksydazy lipidowej (witamina E jest silnym wymiataczem peroksydazy lipidowej rozpuszczalnym w tłuszczach),
  • dostarcza organizmowi wielu minerałów śladowych, witamin i innych składników odżywczych wspomagających cynk w jego funkcjach biologicznych,
  • zawiera również znaczące ilości dysmutazy ponadtlenkowej (SOD), enzymu zależnego od cynku, który ma podstawowe znaczenie dla ochrony organizmu przed niektórymi wysoce destrukcyjnymi postaciami wolnych rodników,

Dawkowanie:

1 do 3 kapsułek dziennie.

Uwaga:

Zawiera trawę pszeniczną i jęczmienną. Zachowaj ostrożność jeśli chorujesz na celiakię.

Skład:

Zawartość zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia (3 kapsułki):

KOMPLEKS MAGNIFOOD 900 mg
w tym:
Owoc Acai*** (liofilizowany świeży) 50 mg
Nasiona granatu 25 mg
Liść zielonej herbaty** 25 mg
Stabilizowane otręby ryżowe 100 mg
Owoc i liść rokitnika (liofilizowane świeże) 50 mg
Liść jarmużu*** (liofilizowany świeży) 25 mg
Owoc jeżyny*** (liofilizowany świeży) 25 mg
Liść zielonego jęczmienia ** 150 mg
Korzeń kurkumy*** (liofilizowany świeży) 25 mg
Kwiat i liść lucerny*** (liofilizowane świeże) 50 mg
Owoc czarnej maliny (liofilizowany świeży) 25 mg
Liść mniszka*** (liofilizowany świeży) 50 mg
Liść pokrzywy (liofilizowany świeży) 50 mg
Sok z liści pszenicy*** (liofilizowany świeży) 25 mg
Liść rukwi wodnej (liofilizowany świeży) 25 mg
Spirulina** (Spirulina platensis) 200 mg

Arabinogalaktan z modrzewia 5,5 mg
Naturalny betakaroten / mieszanina karotenoidów 4 mg
Bioflawonoidy cytrusowe 15 mg
Biotyna (D-biotyna) 100 mcg 200*
Bor (boran sodu) 1 mg
Cholina (dwuwinian choliny) 15 mg
Chrom (pikolinian chromu) 50 mcg 125*
Cynk (L-askorbinian cynku) 10 mg 100*
Inozytol 15 mg
Jod (jodek potasu) 150 mcg 100*
Kwas alfa liponowy 2 mg
Kwas foliowy (L-metylofolian wapnia) 200 mcg 100*
Kwas pantotenowy (D-pantotenian wapnia) 25 mg 417*
Likopen 1 mg
Luteina 1 mg
Mangan (diglicynian manganu) 1,5 mg 75*
Miedź (glukonian miedzi (II)) 1,25 mg 125*
Niacyna (amid kwasu nikotynowego) 20 mg 125*
Selen (L-selenometionina) 50 mcg 91*
Witamina A (palmitynian retinylu - 2500 IU) 751 mcg 94*
Witamina B1 (monoazotan tiaminy) 20 mg 1818*
Witamina B12 (metylokobalamina) 50 mcg 2000*
Witamina B2 (ryboflawina) 20 mg 1429*
Witamina B6 (chlorowodorek pirydoksyny) 25 mg 1786*
Witamina C (L-askorbinian wapnia, magnezu, cynku) 250 mg 313*
Witamina D3 (wegański cholekalcyferol z porostów - 200 IU) 5 mcg 100*
Naturalna witamina E (octan d-alfa-tokoferylu - 150 IU) 101 mg 842*

Preparat zawiera także:
Magnez (cytrynian i tlenek magnezu) 25 mg 7*
Wapń (cytrynian i węglan wapnia) 50 mg 6*
Witamina K (fitomenadion) 10 mcg 13*
Żelazo (diglicynian żelaza (II)) 1,5 mg 11*

* % Referencyjnych Wartości Spożycia
** w uprawie możliwe było użycie wyłącznie środków ochrony roślin i nawozów wymienionych w rozporządzeniu UE Nr 889/2008
*** w uprawie możliwe było użycie wyłącznie środków ochrony roślin i nawozów dopuszczonych przez USDA NOP

Biuletyn Produktów TerranovaOpis Produktów Terranova