Cacao Organiczne sproszkowane ziarna kakaowca na cholesterol, ciśnienie krwi i dobre samopoczucie

Cacao Organiczne sproszkowane ziarna kakaowca.

Ziarna kakaowe są doskonałym źródłem wapnia, żelaza, cynku, miedzi, manganu i potasu, zawierają witaminy: B1, B2, B3, C, E oraz kwas pantotenowy.

Zawiera również duże ilości ochronnych związków przeciwutleniających, takich jak polifenole i flawonoidy.



Kakao jest niezwykle bogate w magnez.

Niedobór magnezu w organizmie to przede wszystkim utrata witalności, energii, złe samopoczucie, przy poważniejszych niedoborach pojawiają się problemy ze strony układu nerwowego - \"skakanie\" mięśni, charakterystyczne „drżenie” powieki, pocenie się w nocy, mała odporność na infekcje, zaburzenia rytmu serca.

Opakowanie: 200g

Opakowanie: 200g

Kenay AG

Cena: 49,50 zł

Działanie

Flawonoidy zawarte w kakao działają korzystnie dla zdrowia serca i mogą pomóc utrzymać zdrowy poziom cholesterolu.
Kakao wspomaga także utrzymanie prawidłowego ciśnienia krwi.
Zawiera wiele związków, które stymulują produkcję dopaminy w organizmie, która nazywana jest "przekaźnikiem przyjemności".
Kakao zawiera silne wzmacniacze nastroju, które mogą poprawiać ogólne samopoczucie.
Kakao zmniejszają uczucie głodu dlatego znajduje zastosowanie w diecie osób odchudzających się.

Zastosowanie

Sposób użycia:
Dodawać do jogurtów, ciast, deserów i koktajli.

Organiczne, sproszkowane ziarna kakaowca.