EgzotiKO mix sproszkowanych owoców m.in. jagód acai, maqui, aceroli i maliny

EgzotiKO to mieszanka najbogatszych w fitoskładniki sproszkowanych owoców m.in. jagód acai, maqui, aceroli i maliny.

Bogata w witaminy, minerały, karoteny, białka i kwasy omega-3 stanowi skoncentrowane źródło polifenoli, antocyjanów, ksantonów, karotenów i resweratrolu a dzięki właściwościom antyoksydacyjnym chroni cały organizm.

EgzotiKI to pyszny owocowy smak bez dodatku cukru.

Nie zawiera substancji wiążących, wypełniaczy, sztucznych barwników, dodatków smakowych ani konserwantów.

Opakowanie: 420 g

Opakowanie: 420 g

Cena: 126,68 zł

Chwilowo niedostępny

Produkt chwilowo niedostępny

Powiadom o dostępności

Działanie

EgzotiKO zwalcza wolne rodniki i wspomaga prawidłowe funkcje komórek.
Wspomaga funkcje układu krążenia i umysłu.

Składniki aktywne:
- Acai - to bogate źródło antyoksydantów, szczególnie antocyjanów oraz kwasów omega-3.
- Acerola - to jedno z najbogatszych źródeł wit. C.
Zawiera także sole mineralne, które reminalizują zmęczoną skórę.
- Jeżyna - zawiera dużo białka i niezbędnych kwasów tłuszczowych, a wysoka zawartość taniny może wspomagać szczelność tkanek.
- Dzika jagoda - zawiera mnóstwo antyoksydantów, które chronią komórki i tkanki zachowując prawidłowe funkcje umysłowe oraz zapobiegając uszkodzeniom wywołanym przez wolne rodniki.
- Żurawina - to bogate źródło rzadkiej podgrupy flawonoidów tzw. proantocyjanidyn.
- Jagody goji - zawierają kompletny zestaw karotenoidów o właściwościach przeciwutleniających m.in. beta-karoten i zeaksantynę.
- Pestki winogron - zawierają silne polifenole o właściwościach przeciwutleniających tj. oligomeryczne proantocyjanidyny, resweratrol, wit.E i flawonoidy.
- Mangostan - zawiera bardzo dużo silnych antyoksydantów zwanych ksantonami.
- Maqui - zawiera niezwykle wysoki poziom antyoksydantów.
Maqui ma najwyższe wartości ORAC spośród wszystkich owoców jagodowych.
- Granat - zawiera dużo kwasu elagowego, taniny i antocyjan, które są silnymi antyoksydantami.
- Malina - to bogate źródło kwasu elagowego oraz innych flawonoidów tj. kwercetyna, kemferol, i antocyjan.
- Truskawki - zawierają niezwykle rzadkie połączenie substancji o właściwościach antyoksydacyjnych tj. antocyjany, elagotaniny, flawonole, terpenoidy, resweratrol i kwasy fenolowe.

Zastosowanie

Sposób użycia:
Proszek można spożywać według uznania, jako dodatek do jogurtu naturalnego a także w formie koktajli odżywczych.
Do przygowowania koktajlu polecamy wygodną butelkę/shaker.
Można w niej przechowywyać przyrządzony koktajl lub zabrać po prostu do pracy czy siłowni.

Sproszkowane ? acai, acerola, jeżyna, dzika jagoda, żurawina, truskawki, pestki winogron, mangostan, maqui, granat, malina, jagody goji.