Chi-Cafe balans łagodna kawa dla żołądka i jelit bogata w magnez i wapń Dr. Jacob's

Dr. Jacob's Chi-Cafe balans

Tajemnica Chi-Cafe balans tkwi w harmonijnej kompozycji zielonej i prażonej rozpuszczalnej kawy, substancji balastowych z włókien akacji, magnezu, wapna jak również guarany, owoców granatu, żeń-szenia i kakao.

Zalety Chi-Cafe balans:

- łagodna dla żołądka i jelit
- bogata w substancje balastowe z włókien akacji
- zawiera naturalne przeciwutleniacze: palona i zielona kawa, guarana, owoc granatu, żeń-szeń i kakao
- bogata w magnez (na serce, układ kostny, nerwowy, energię),
- zawiera wapń,
- działa zasadowo.

Cena: 39,00 zł

Działanie:

Chi-Cafe balans sprzyja witalności, służy koncentracji, korzystnie wpływa na serce, układ nerwowy i kostny.
Zmniejsza niepożądane działanie kawy i pomaga stworzyć naturalny balans.
Kofeina z tropikalnych owoców Guarana wydziela się wolno i sprawia, że jej działanie jest łagodniejsze i ma dłuższy efekt.

Magnez jest szczególnie ważny jako naturalny równoważnik kofeiny.
Trzy filiżanki Chi-Cafe balans pokrywają 30% jego dziennego zapotrzebowania.
Magnez jest ważny dla serca i jego rytmu, jak również równowagi psychicznej i nerwowej.
Wraz z wapnem jest ważny dla kości.
Zwykła kawa prowadzi do utraty wapna, Chi-Cafe balans jest jego źródłem.

Trzy filiżanki Chi-Cafe balans zawierają 30% zalecanej dziennej dawki substancji balastowych i zapewniają zdrową równowagę.
Substancje balastowe z włókien akacji są łagodne i wspomagają rozmnażanie probiotycznych bakterii jelitowych.
Włókna akacjowe tworzą w żołądku i jelitach cienką powłokę ochronną zawierającą wartościowe minerały: magnez i wapń.
W ten sposób neutralizowane są szkodliwe kwasy i wspomagana jest równowaga żołądka i jelit.

Sposób użycia:

2 łyżeczki (5g) Chi-Cafe balans zalać w filiżance gorącą lecz niewrzącą wodą (ok. 70°C).
Według uznania posłodzić lub dodać mleka (np. sojowego).
Zaleca się picie 3 filiżanek Chi-Cafe balans dziennie.
Smakuje szczególnie wybornie razem z gorzką czekoladą.

3 porcje (15g) zawierają:
Kofeina 255 mg,
Magnez 112,5 mg,
Wapń 120 mg,
Substancje balastowe 9,5 g,
Polifenole 0,6 g.