Młody Jęczmień sproszkowany sok z trawy młodego jęczmienia

Młody Jęczmień Sproszkowany sok z trawy młodego jęczmienia.

Jęczmień zawiera kilkadziesiąt aminokwasów, jest doskonałym źródłem kwasu foliowego, niacyny, miedzi, selenu i manganu.
Zawiera również fosfor, wapń, witaminę C, kwas pantotenowy, tiaminę, ryboflawinę, witaminę B6, żelazo, potas i cynk.
W roślinie występują również beta-karoten i witamina E oraz antyoksydanty - saponiny.
Jęczmień to roślina jednoroczna u której występują różne etapy wzrostu.
W pierwszym etapie jęczmień przypomina grubą, świeżą, jasno zieloną trawę.
Źdźbła liści młodego jęczmienia zawierają najwięcej substancji odżywczych i wytwarza się z nich sok lub proszek stosowny w suplementach.

Opakowanie: 200 g

Cena: 90,53 zł

Działanie:

Dzięki zawartości wielu substancji odżywczych jęczmień może pomóc utrzymać prawidłowy poziom cukru we krwi.
Ponadto roślina zawiera dużo chlorofilu, który nadaje jej zielony kolor.
Badania wykazują, że dieta bogata w produkty zawierające chlorofil może przyczynić się do dobrego stanu zdrowia.
Liczne badania wykazały także, że jęczmień może pomagać zachować prawidłowy poziom cholesterolu.
Roślina zawiera również dużo błonnika pokarmowego, który wspomaga prawidłowe funkcje jelit.

Sposób użycia:

Proszek można spożywać według uznania, jako dodatek do jogurtu naturalnego a także w formie koktajli odżywczych.

Organiczny sproszkowany sok z trawy młodego jęczmienia (Hordeum vulgare).

100 gramów produktu zawiera:
Kalorie 361,0 kcal

Tłuszcz 4,9 g
Węglowodany 59,2 g
- Błonnik 33,9 g
- Cukry 4,9 g
Białko 20,2 g

Sód 95,2 mg

Witamina A 9605,44 mg 1200,7%*
Witamina C 81,5 mg 101,9%*
Witamina B6 (pirydoksyna)23,1 mg 1650,0%*
Witamina B1 (tiamina) 4,4 mg 400,0%*
Witamina E (tokoferol) 3,9 mg 32,5%*
Witamina B5 (niacyna) 2,2 mg 13,8%*
Witamina B2 (ryboflawina) 1,2 mg 85,7%*
Kwas foliowy 1000,0 mcg 500%*
Wapń 2023,0 mg 252,9%*
Żelazo 58,5 mg 417,9%*

Glukoza 3,5 g
Fruktoza 3,6 g
Celuloza 21 g
Chlorofil 982 mg
Związki fenolowe 9516 mg
S.O.D. (dysmutaza ponadtlenkowa) 1313 U/h/g

*% zalecanego dziennego spożycia